Reteta zilei: Risotto cu ton

Printeaza

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 2-3 cutii de conserva de ton
  • 1 ceapa mica
  • 1 1/2 cesti supa de pește
  • 1 pachet orez arborio
  • 1/2 ceasca vin alb
  • 1/4 ceasca de parmezan ras
  • rucola
  • coaja si sucul de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita adaugati ulei si rumeniti ceapa.

Se amestecă supa cu o cantitate egală de apă.

Adăugați orezul peste ceapă și lăsați la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

Risotto cu ton

Adăugați vinul și lăsați alcoolul să se evapore.

Incorporati apoi supa putin cate putin, amestecand, astfel incat orezul sa o absoarba. Acest lucru durează aproximativ 30-40 de minute.

Adăugați tonul, sucul de lamaie și coaja.

Risotto cu ton

Incorporati parmezan si lasati sa se topeasca.

Serviți pe pat de rucola.

Risotto cu ton

Risotto cu ton

Risotto cu ton

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Risotto cu sos de spanac

orez arborio, supa, vin, ceapa, usturoi, unt, busuioc, parmezan, spanac, ulei de masline, migdale, ceapa verde, smantana. Ingrediente:  300gr orez arborio 6 cani supa de pui sau legume 1 cană vin alb sec 1 ceapă tocată 3 catei usturoi tocat 4 linguri unt 3 catei usturoi 3 cesti busuioc […]

Risotto cu carne de vitel

ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente:  50 g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600 ml vin […]

Risotto cu ierburi aromatice si vin

orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente: 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin alb 1 […]

Risotto cu ardei copt

ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii, dafin, supa, orez, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii de 400gr rosii tocate 2 frunze de dafin 1.5 l supa 450gr orez arborio 6 frunze de busuioc, tocat sare si […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.