orez arborio, supa, vin, ceapa, usturoi, unt, busuioc, parmezan, spanac, ulei de masline, migdale, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 300gr orez arborio 6 cani supa de pui sau legume 1 cană vin alb sec 1 ceapă tocată 3 catei usturoi tocat 4 linguri unt 3 catei usturoi 3 cesti busuioc […]
Reteta zilei: Risotto cu ton
PrinteazaRisotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie.
Ingrediente:
- 2-3 cutii de conserva de ton
- 1 ceapa mica
- 1 1/2 cesti supa de pește
- 1 pachet orez arborio
- 1/2 ceasca vin alb
- 1/4 ceasca de parmezan ras
- rucola
- coaja si sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Intr-o cratita adaugati ulei si rumeniti ceapa.
Se amestecă supa cu o cantitate egală de apă.
Adăugați orezul peste ceapă și lăsați la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.
Adăugați vinul și lăsați alcoolul să se evapore.
Incorporati apoi supa putin cate putin, amestecand, astfel incat orezul sa o absoarba. Acest lucru durează aproximativ 30-40 de minute.
Adăugați tonul, sucul de lamaie și coaja.
Incorporati parmezan si lasati sa se topeasca.
Serviți pe pat de rucola.
Risotto cu ton
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 50 g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600 ml vin […]
Risotto cu ierburi aromatice si vin
orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente: 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin alb 1 […]
ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii, dafin, supa, orez, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii de 400gr rosii tocate 2 frunze de dafin 1.5 l supa 450gr orez arborio 6 frunze de busuioc, tocat sare si […]
Pofta buna!