Reteta zilei: Rosii coapte cu mei si busuioc

Printeaza

Rosii coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline, zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa, taiata
  • 1 kilogram de rosii
  • 3-4 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana mei uscat
  • 1/2 ceasca apa fierbinte
  • Ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura drojdie
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • Sare, dupa gust
  • Frunze proaspete de busuioc, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o cratita, incalziti ulei de masline la foc mediu si caliti ceapa timp de 5 minute.

Adaugati 1/4 linguriță de busuioc uscat si drojdia si gatiti pentru inca 2-3 minute.

Opriti focil. Ungeti un vas termorezistent cu ulei, puneti amestecul de ceapa, acoperiti cu un strat de felii de rosii.

Se presara 1/4 lingurita busuioc uscat si jumatate din usturoiul tocat peste rosii. Se condimenteaza cu sare.

Puneti mei si imprastiati uniform. Turnati apa.

Adaugati inca un strat de rosii, presarati zahar brun, frunze de cimbru proaspat, restul de usturoi tocat si condimentati cu sare.

stropeste cu ulei de masline.

Coaceti timp de 40 de minute. Scoateți din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de servire.

servesc rosii cu mei presarate cu frunze proaspete de busuioc.

 

Rosii coapte cu mei si busuioc

Rosii coapte cu mei si busuioc

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.