Rosii coapte in crusta de unt si pesmet din: rosii, sare, piper, unt, pesmet. Ingrediente: 3 rosii sare si piper, dupa gust 2 lingurite unt 2 linguri de pesmet Mod de preparare: Spălați roșiile si le taiati in jumatate. Așezați in tigaie. Se condimentează după gust cu sare și piper. Puneti […]
Reteta zilei: Rosii coapte cu topping de ricotta
PrinteazaRosii coapte cu topping de ricotta din: rosii, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, busuioc, ricotta, coaja de lamaie, busuioc, oregano, fulgi de chili, paine.
Ingrediente pentru roșiile coapte:
- 4 roșii, tăiate în lungime in jumătati
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1 lingură de oțet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță sare de mare
- 2 linguri busuioc tocat
Ingrediente pentru topping ricotta:
- 1 cană ricotta
- 1 linguriță coaja lămâie
- 2 linguri busuioc, tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita fulgi de chili
- ½ lingurita sare de mare
- paine, pentru servire
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150C. Intr-o tava asezati o foaie de copt.
Într-un bol mare, combinați uleiul de măsline, usturoiul, oțetul balsamic si sare, frecati apoi roșiile.
Puneți roșiile pe foaia de copt si dati la cuptor 1,5 ore.
Între timp, pregătiți toppingul, combinând ricotta, oregano, coaja de lamaie, fulgi de chili și sare de mare. Dati la rece.
Scoateți roșiile din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei timp de 20 de minute.
Serviti rosiile cu topping de ricotta si paine.
Rosii coapte cu topping de ricotta
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Rosii coapte in crusta de unt si pesmet
Quinoa cu Spanac si rosii uscate
Quinoa cu Spanac si rosii uscate din: quinoa, branza feta, spanac, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Această versiune vegetariană îmbină textura bogată a quinoei cu prospețimea spanacului, oferind un deliciu modern și sănătos pentru toate gusturile. Experimentați o combinație unică de arome, care va aduce un suflu nou în bucătăria dvs. Ingrediente: […]
Pofta buna!