Reteta zilei: Rosii coapte cu usturoi si busuioc
PrinteazaRosii coapte cu usturoi si busuioc din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan.
- 8 catei usturoi, decojit
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căni de pâine taiata cuburi
- 2 kg rosii taiate cuburi
- 2 linguri zahăr
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- ½ ceașca busuioc tocat
- 1 cană parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați cubulețele de pâine și rumeniti aproximativ 5 minute, amestecând des.
Între timp, amestecați roșiile, zahărul, sarea, piperul și usturoi într-un bol mare pentru a se combina. Adăugați amestecul de roșii în tigaie și gătiți încă 3 – 4 minute, până când roșiile încep să se descompună. Se scot de pe foc și se adauga busuioc.
Turnați amestecul de roșii într-un vas mare de coacere și presărați parmezanul uniform deasupra. Se coace 35 – 40 de minute.
Serviti preparatul cald.
Rosii coapte cu usturoi si busuioc
Pofta buna!