Reteta zilei: Rosii umplute cu quinoa

Printeaza

Rosii umplute cu quinoa din: rosii, quinoa, ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza, mustar dijon.

Ingrediente:

  • 4 rosii
  • ½ cana quinoa
  • 1 cutie ton
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 linguri capere
  • ½ cana patrunjel tocat
  • 1 lingura oregano, tocat
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura maioneza
  • 2 lingurite mustar dijon

 

Mod de preparare:

Taiati partea de sus a rosiilor si scobiti miezul. Presarti sare in interior si intoarceti cu capul in jos pe prosoape de hartie.

Maruntiti miezul de la rosii si adaugati intr-o sita pe care ati pus-o intr-un castron.

Stoarceti din ele sucul. Incalziti cuptorul la 150C.

Rosii_umplute_cu_quinoa

Combinati sucul de rosii, quinoa si ¼ lingurita sare intr-o cratita mica.

aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se acopera.

fierbe aproximativ 12 minute. Combinati quinoa cu ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza și mustar.

amesteca pentru a se combina. Asezonati cu piper si sare, dupa gust.

Rosii_umplute_cu_quinoa_02

Umpleti rosiile cu amestecul de quinoa și asezati intr-o tava de copt.

Puneti varfurile peste. Ungeti rosiile cu putin ulei de masline si dati la cuptor 30-35 de minute.

Se lasa sa se raceasca usor sau la temperatura camerei si se servesc.

Rosii_umplute_cu_quinoa_04

Rosii umplute cu quinoa

 

Rosii_umplute_cu_quinoa_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Roşii umplute – usor de preparat

Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline.     Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]

Rosii umplute cu masline si ton

Rosii umplute cu masline si ton din: ton, rosii, masline, ceapa, telina, mar, maioneza, seminte. Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu 6 roşii mari 300 g murături asortate 1 ceapă mică 100 g rădăcină de ţelină 12 măsline negre 1 măr maioneză 12 boabe de strugure alb seminţe de floarea-soarelui   Mod de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.