Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]
Reteta zilei: Rosii umplute cu quinoa
PrinteazaRosii umplute cu quinoa din: rosii, quinoa, ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza, mustar dijon.
Ingrediente:
- 4 rosii
- ½ cana quinoa
- 1 cutie ton
- 1 ceapa, tocata
- 2 linguri capere
- ½ cana patrunjel tocat
- 1 lingura oregano, tocat
- coaja de lamaie
- 1 lingura maioneza
- 2 lingurite mustar dijon
Mod de preparare:
Taiati partea de sus a rosiilor si scobiti miezul. Presarti sare in interior si intoarceti cu capul in jos pe prosoape de hartie.
Maruntiti miezul de la rosii si adaugati intr-o sita pe care ati pus-o intr-un castron.
Stoarceti din ele sucul. Incalziti cuptorul la 150C.
Combinati sucul de rosii, quinoa si ¼ lingurita sare intr-o cratita mica.
aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se acopera.
fierbe aproximativ 12 minute. Combinati quinoa cu ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza și mustar.
amesteca pentru a se combina. Asezonati cu piper si sare, dupa gust.
Umpleti rosiile cu amestecul de quinoa și asezati intr-o tava de copt.
Puneti varfurile peste. Ungeti rosiile cu putin ulei de masline si dati la cuptor 30-35 de minute.
Se lasa sa se raceasca usor sau la temperatura camerei si se servesc.
Rosii umplute cu quinoa
Pofta buna!
Rosii umplute cu masline si ton
Rosii umplute cu masline si ton din: ton, rosii, masline, ceapa, telina, mar, maioneza, seminte. Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu 6 roşii mari 300 g murături asortate 1 ceapă mică 100 g rădăcină de ţelină 12 măsline negre 1 măr maioneză 12 boabe de strugure alb seminţe de floarea-soarelui Mod de […]