Rosii uscate pentru saramura din: rosii. Ingrediente: roşii Pentru copt: hartie pergament tava mare tifon Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, pe care le speli şi le ştergi, într-o tavă mai mare pui hârtie pergament, apoi aşezi roşiile, una lângă alta. Cele mici le laşi întregi, cele mari le tai pe jumătate. Acoperi […]
Reteta zilei: Rosii uscate in ulei de masline
PrinteazaRosii uscate in ulei de masline din: rosii, usturoi, sare, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, vin alb, otet, apa, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1,2 kg rosii
- 4 catei de usturoi
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- 2-3 crenguțe de rozmarin proaspat
- 250 ml vin alb
- 130 ml oțet
- 1.3 l de apa
- 300 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie roșiile în sferturi și scoateți semințele.
Puneti intr-o tava de copt si se presara cu sare.
Uscati în cuptorul preîncălzit la 90 ° C timp de aproximativ 6 ore.
Încălziti apa cu oțet și vin alb. Se taie usturoiul felii și adăugați.
Apoi se adauga rosiile si se fierb timp de 3-5 minute.
Opriti focul si se lasa sa stea timp de 10-15 minute.
Apoi scurgeti și uscati usor.
Puneti rosiile impreună cu usturoiul, ierburile uscate și rozmarin proaspăt în borcan și umple cu ulei de măsline.
Închideți borcanul ermetic și se lasa sa stea timp de 2-3 zile.
Puteti servi sau depozita la frigider.
Rosii uscate in ulei de masline
Pofta buna!
Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc
Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc din: oua, ricotta, urda, faina, roşii uscate conservate în ulei, zeamă şi coajă de lămâie, piper, pătrunjel verde sau frunze de busuioc, ulei de măsline, muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet. Ingrediente: 4 albuşuri 750 g ricotta sau urdă 2 linguri făină 60 g roşii uscate conservate în ulei câte 1/2 linguriţă zeamă şi […]
Pofta buna!
O nebunie sunt