Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin Mod de preparare Se face un […]
Reteta zilei: Rulada de somon afumat
PrinteazaRulada de somon afumat din: gelatina, suc de lamaie, supa de peste, unt, ceapa, pastrav afumat, smantana, crema de branza, albus de ou, spanac, sparanghel somon afumat.
Ingrediente:
- 15 ml gelatină
- sucul de la 1 lamaie
- 105ml supa de peste
- 50g unt
- 2 cepe, tocate
- 225g file de pastrav afumat
- 105ml smantana
- 225g cremă de brânză
- 1 albus de ou
- 12 frunze de spanac, opărite
- 12 fire sparanghel, ușor fierte
- 115g somon afumat, tăiat în fâșii
Mod de preparare:
Se presara gelatina peste zeama de lamaie si se lasa cateva minute.
Într-o tigaie mică, se încălzește supa de pește, apoi se adaugă gelatina înmuiată și se amestecă pentru a se dizolva complet.
Pastrati deoparte. Se topește untul într-o tigaie mică, se adaugă ceapa și gatiti ușor până când se înmoaie.
Maruntiti fileurile de păstrăv afumat și adaugati într-un blender impreuna cu ceapa, smantana si crema de brânză.
Procesati până la omogenizare, apoi transferati intr-un castron.
Într-un castron curat, bateti albusul de ou, cu un vârf de cuțit de sare. Adaugati in pasta de peste.
Acoperiți vasul și răciti timp de 30 de minute.
Se unge o tava, se adauga frunzele de spanac. Adaugati jumătate din pasta de peste, sparanghel si adaugati restul de pasta.
Aranjați somonul deasupra si adaugati restul de frunze de spanac. Se acoperă cu folie alimentara si se răcește timp de 4 ore.
Rulada de somon afumat
Pofta buna!
Rulada de pui cu cascaval din: piept de pui dezosat, cascaval, marar, sare, piper. Ingredinte: 2 buc. piept de pui dezosat 50 gr. cascaval o legatura marar sare si piper dupa gust Mod de preparare Se aseaza bucatile de piept pe un fund de lemn suprapunindu-se un pic una peste celalalta. Se […]