Reteta zilei: Rulade cu aroma de scortisoara
PrinteazaRulade cu aroma de scortisoara din: unt, zahar brun, scortisoara, cuisoare, sare, faina, praf de copt, bircabonat de sodiu, lapte batut, crema de branza.
aluat:
- 7 linguri unt nesarat, topit
- 2/3 cana de zahar brun
- 5 linguri zahar
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 1/8 lingurita de cuisoare
- 1/8 lingurita plus 1/2 lingurita de sare
- 3 cesti faina
- 1 1/4 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 1/4 cesti lapte batut
pentru glazura:
- 1 1/2 linguri de crema de branza
- 2 linguri de lapte batut
- 3/4 ceasca zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava adaugati hartie de copt.
Combinati zahar brun, 3 linguri de zahar, scortisoara, cuisoare si 1/8 lingurita de sare intr-un castron mic.
Adaugati o lingura de unt topit si se amesteca cu o furculita pana la omogenizare.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna faina, restul de 2 linguri de zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de sare.
Se adauga 3 linguri de unt topit si laptele batut la ingredientele uscate si se amesteca cu o lingura de lemn pana se absoarbe lichidul ( aluatul va fi lipicios).
Transferati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Framantati 1-2 minute.
Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul.
Ungeti cu 1 lingura de unt topit si presarati umplutura de zahar brun.
Rulati usor. Se taie uniform in 9 bucati.
Intoarceți bucatile pe laturile plate si aplatizati usor fiecare bucata cu mana pentru a sigila marginile deschise.
Puneti in tava pregatita si ungeti cu restul de unt. Coaceti 23-25 de minute.
Intre timp pregatiti glazura.
Intr-un bol mediu, amestecati impreuna crema de branza si laptele batut pana la omogenizare.
Adaugati zahar pudra si se amesteca pana la omogenizare.
Scoateti ruladele din cuptor, lasati sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se separa cu grija unele de altele, daca este necesar.
Adaugati glazura in mod egal. Serviti calde.
Rulade cu aroma de scortisoara
Pofta buna!
Au iesit bune ruladele?