Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
PrinteazaRulouri cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente, scortisoara, nuci.
aluat:
- 120gr crema de branza
- 150 gr unt
- 2 linguri de zahar
- 1/8 lingurita de sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 ceasca faina
umplutura dovleac:
- 1/2 ceasca piure de dovleac
- 2 linguri de unt
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1/2 lingurita condimente pentru dovleac
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana nuci
optional:
- 1 ou batut cu 1 lingura de lapte
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului, combinati crema de branza si untul intr-un castron pana sunt bine amestecate.
Se adauga vanilie, sare si faina. Framantati bine.
Scoateti aluatul din castron, acoperiti cu folie alimentara sidati la frigider cel puțin 1 ora.
Pentru a prepara umplutura, intr-o cratiță la foc mediu, combinati dovleacul, untul, zahar brun, condimentele, scorțisoara si amestecati din cand in cand pana cand amestecul incepe sa fiarba.
Se reduce focul la mic și se fierbe timp de aproximativ 10 minute.
Opriti focul, se adauga vanilie si se lasa sa se raceasca complet.
Puneți jumatate din aluat pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie. Turnati jumatate din umplutura.
Folosiți o spatula si raspanditi uniform. Se presara jumatate din nucile tocate și aproximativ 2 linguri zahar brun.
Folosiți un cutit ascuțit si taiati in 4, apoi se taie fiecare in 3, obtinand in total 12 bucati. Rulati fiecare bucata.
Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava puneti hartie de copt si adaugati rulourile, dup ace le-ati dat 30 de minute la rece.
Ungeti cu ou si presarati zahar. Coaceți timp de 20-22 de minute.
Procedati la fel cu cealalta jumatate de aluat si umplutura.
Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Rulouri cu dovleac si nuca
Pofta buna!
Ce tari sunt rulourile astea