Reteta zilei: Rulouri cu susan
PrinteazaRulouri cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare, praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb.
Ingrediente:
- 1 1/2 cani lapte
- 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit
- 4 1/2 lingurita drojdie uscata
- 4 cani faina
- 3 linguri zahar
- 1 lingura sare
- 1 1/2 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita seminte de susan alb
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica la foc mediu , combinati lapte și unt . Incalziti pana cand untul este topit , aproximativ 7 minute .
Opriti focul si lasati sa se raceasca. Adaugati drojdia și se amesteca pana se dizolva .
Lasati deoparte timp de 10 minute .
Intr-un castron mare combinati faina, zahar si sare și bateti aproximativ 30 de secunde .
Adaugați amestecul de lapte si se framanta aproximativ 1 minut la viteza mica.
Mariti viteza și se framanta pana cand aluatul este neted si elastic, 4-5 minute.
Scoateți aluatul din castron, adaugati un strop de ulei și adaugati din nou aluatul in castron.
Acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa la dospit intr-un loc cald aproximativ 1 ora . Impartiti aluatul in jumatate.
Ungeți o tava. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina , intindeti fiecare bucata de aluat si taiati in 12 bucati egale .
Rostogoliti cu ajutorul palmelor pana se obtine intinde usor.
Aranjati in tava de copt, acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 30 minute.
Intr-un castron mic , combinati sare de mare , praf de ceapa, usturoi și seminte de susan .
incalzeste cuptorul la 180C. Indepartati folia de plastic de pe tava.
Periati partea de sus a rulourilor cu unt topit si se presara cu amestecul de sare de mare si susan.
Coaceti rulourile 18-20 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Rulouri cu susan
Pofta buna!