Reteta zilei: Rulouri de taitei cu legume
PrinteazaRulouri de taitei cu legume din: taitei lati, ulei de canola, usturoi, ceapa, ciuperci, dovlecel, morcov, oregano, sare, piper, ricotta, mozzarella, parmezan, sos de rosii.
Poate te intereseaza si:
- Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc
- Rulouri de dovlecel cu branza si bacon
- Rulouri de vita cu legume
Ingrediente:
- 1 pachet taitei lati si grosi (ca foile de lasagna)
- 1 lingura ulei de canola
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 240gr ciuperci, tocate
- 1 dovlecel ras
- 2 morcovi rasi
- 1 lingurita oregano
- sare si piper, dupa gust
- 450gr ricotta
- 1 cană mozzarella mărunțită
- ¼ cană parmezan ras
- 800gr sos de rosii
Mod de preparare:
Se fierbe o oală mare de apă. Se adauga taiteii și se fierb al dente.
Scurgeti intr-o strecuratoare si pastrati deoparte.
Între timp, se prepară amestecul de legume. Tocati ceapa si usturoiul.
Adaugati uleiul de canola intr-o tigaie mare, impreuna cu usturoiul si ceapa și sotati la foc mediu cateva minute.
Adaugati ciupercile și continuati sotarea 3-4 minute.
Incorporati dovleceii și morcovii împreună cu oregano, sare si piper.
Sotati inca 5-6 minute si opriti focul.
Într-un castron mare, combinati ricotta, mozzarella, parmezan si sare.
Se amestecă până când sunt combinate.
Adaugati peste legumele sote și se amestecă pentru a se combina.
Umpleti taiteii cu amestecul de legume si rulati.
Asezati intr-un vas de copt in care ati pus 1/4 din cantitatea de sos de rosii.
Adaugati restul de sos peste rulori si dati la cuptor timp de 40 minute.
Lasati sa se odihneasca.
Serviti rulourile calde.
Rulouri de taitei cu legume
Pofta buna!
O idee foarte buna!