Reteta zilei: Rulouri umplute cu carne de porc si legume
PrinteazaRulouri umplute cu carne de porc si legume din: sos de soia, otet de orez, zahar brun, ulei, varza, morcov, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de porc, praz, aluat, ou, sos dulce-acru, sos de chili.
Ingrediente:
- 1/4 cana sos de soia
- 2 linguri otet de orez
- 1 lingura zahar brun
- ulei vegetal
- 4 cani varza
- 1/2 cana morcov tocat
- 4 catei de usturoi , zdrobit
- 1 lingura de ghimbir, ras
- sare si piper proaspat macinat
- ½ kg carne de porc
- 6 fire praz, felii subtiri
- Aluat de placinta, taiat patrate
- 1 ou , batut
- sos dulce- acru sau dulce sos de chili pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un castron mic , combinati sos de soia , otet și zahar si pastrati deoparte. Intr-o tigaie mare, adaugati putin ulei, apoi incorporate varza , morcov, usturoi , ghimbir si se condimenteaza cu sare și piper. Gatiti 3-5 minute.
Dati focul la mare, adaugati carne de porc si amestecul de soia . Gatiti 5-7 minute. Se adauga prazul, se mai gateste 1 minut si se transfera pe o farfurie.
Pe o suprafata de lucru se pune aluatul taiat patrate si se umple cu aproximativ 1 lingura de amestec de carne de porc cu legume. Rulati si ungeti cu ou pe margi, impaturiti ca la sarmale.
Incalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava cu ulei, asezati rulourile si dati la cuptor pentru aproximativ 10 minute . Se serveste cu sos dulce -acrișor sau sos de chili.
Rulouri umplute cu carne de porc si legume
Pofta buna!