Rețetă de Fasole Bătută – Tradițională și Delicioasă din: fasole alb uscata, usturoi, ulei de masline, patrunjel. Fasolea bătută este un preparat tradițional românesc, adesea servită ca aperitiv sau ca garnitură alături de mâncăruri tradiționale. Este cunoscută pentru textura sa cremoasă și gustul său unic, obținut din combinarea fasolei, usturoiului și uleiului de măsline. Ingrediente: […]
Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale
PrinteazaSalata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.
Ingrediente:
- 1 1/4 lingurita sare
- 1 broccoli, rup buchetele
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri otet
- fulgi de ardei iute
- 5 linguri ulei de masline
- 1/2 cana migdale
- 1/2 – 3/4 ceasca branza feta maruntita
Mod de preparare:
Umpleti o oala cu apă, se adauga 1 lingurita sare si se aduce la fierbere .
Cand clocoteste adaugati broccoli, se fierbe timp trei minute, apoi se scurge intr-o strecuratoare plasata in chiuveta si se lasa sa se raceasca.
Pisati usturoiul cu 1/4 lingurita de sare. Se adauga fulgii de ardei iute si otetul.
lasa sa stea timp de aproximativ 10 minute. Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare, se adauga migdalele si se prajesc aproximativ 2-3 minute.
Transferati pe un prosop de hartie si lasati sa se raceasca.
Dupa 10 minute adaugati restul de ulei de masline in amestecul de usturoi.
Combinati broccoli, feta si jumatate din migdale intr-un castron, apoi amestecati cu sos.
Serviti salata imediat cu migdalele ramase presarate peste partea de sus.
Salata de broccoli cu branza feta si migdale
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa
Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa din: macese, apa, zahar, coaja si suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 500g de măceșe proaspete sau congelate 1 litru de apă 250g de zahăr Coaja rasă și sucul de la o lămâie 3-4 cuișoare pentru aromă (opțional) 1 baton de scorțișoară […]
Like!
Foarte buna salata, am facut-o si a iesit foarte gustoasa