Reteta zilei: Salata de bulgur cu caise si migdale

Printeaza

Salata de bulgur cu caise si migdale din: bulgur, patrunjel, migdale, caise uscate, ulei de masline, ulei, otet de mere, usturoi, mustar de dijon, zahar, busuioc uscat, sare, piper.

 

 

Ingrediente salata:

  • ½ ceasca bulgur nefiert
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • ½ ceasca felii de migdale
  • 10 caise uscate

dressing:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet de cidru de mere
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • ½ lingura mustar de Dijon
  • ½ lingurita de zahar
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • ½ linguriță sare
  • piper proaspăt macinat

 

 

Mod de preparare:

Pentru a găti bulgurul, aduceti ¾ cana de apa la fiert într-o oală mica.

După ce da in clocot, se adauga bulgurul și se lasă să fiarba. Acoperiti cu un capac, opriti focul si se lasa sa stea timp de 20 minute.

După 20 de minute, amestecati cu o furculiță și se lasă să se răcească complet.

Intre timp, pregatiti dressing-ul.

Tocati usturoiul, se combină într-un vas cu ulei de măsline, ulei, oțet, mustar Dijon, zahăr, busuioc, sare, piper amestecati cu o furculita.

Pastrati deoparte.

Clătiți patrunjelul bine cu apă rece și se scutura de cat mai multa apa posibil.

Tocati patrunjelul si adaugati intr-un bol. maruntesc caisele uscate, adaugati impreuna cu migdalele in bolul cu patrunjel.

adaugă bulgurul. Se toarnă jumătate din dressing si se amesteca bine.

Gustati si incorporati sos, dupa preferinta.

 

Salata de bulgur cu caise si migdale

Salata_de_bulgur_cu_caise_si_migdale_10

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata de bulgur

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.