Reteta zilei: Salata Caesar
PrinteazaSalata Caesar din: salata verde, nuci de pin, parmezan, piper, ou, usturoi, sare de mare, mustar, suc de lamaie, ulei de masline.
salata a fost creată de chef-ul italian Caesar Cardini în anii 1920. Ea se caracterizează prin folosirea frunzelor de salată romană crocante, crutoane rumenite, parmezan ras și un dressing specific, făcut din ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, muștar, gălbenuș de ou și uneori anșoa.
De-a lungul timpului, au apărut multe variante ale acestei salate, unele adăugând pui, creveți sau alte proteine.
Salata Caesar este apreciată pentru echilibrul perfect între texturi și arome: frunzele de salată oferă un crocant proaspăt, crutoanele adaugă textură, iar dressingul cremos și parmezanul aduc un gust bogat și sățios.
Deși rețeta clasică este simplă, salata Caesar poate fi adaptată pentru a se potrivi diferitelor gusturi sau diete. De exemplu, se pot adăuga anșoa sau pui pentru un plus de proteină, sau se poate folosi un dressing vegan pentru cei care urmează un regim alimentar bazat pe plante.
Ingrediente:
- 2 salate verzi, maruntite
- ¼ ceașcă nuci de pin
- ¼ ceasca parmezan ras
- piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente dressing:
- 1 ou
- 2 catei de usturoi tocat
- ½ linguriță sare de mare
- ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
- ½ linguriță de muștar
- ¼ ceasca parmezan ras
- ¼ ceasca suc de lamaie proaspat stors
- ¾ cana ulei de măsline
Mod de preparare:
Prajiti nucile de pin.
Se pun toate ingredientele pentru dressing, cu excepția sucului de lămâie și uleiului într-un blender si se omogenizeaza.
Se toarnă suc de lămâie, apoi se incorporeaza ulei de măsline. Se amestecă pana se omogenizeaza.
Intr-un bol de salata se adauga salata, nuci de pin si parmezan.
Se toarna dressing-ul si se asezoneaza. Amestecati si serviti.
Salata Caesar
Pofta buna!
Vreau si eu salata din asta