Reteta zilei: Salata calda de legume cu sos pesto
PrinteazaSalata calda de legume cu sos pesto din: conopida, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper, sparanghel, mazare, ridichii, migdale, seminte de canepa, rucola, busuioc, usturoi, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 conopidă, rupta buchetele
- 3 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita coaja de lamaie
- sare si piper proaspăt măcinat
- ½ legatura sparanghel, taiat bucati
- 1 cană mazăre
- 3 ridichii, felii subțiri
- ¼ cană de migdale tocate
- 2 lingurite seminte de canepa
Ingrediente pentru pesto:
- 1 cană rucola
- 6 frunze de busuioc
- 1/3 ceasca migdale crude
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- ¼ linguriță sare
- 1/3 ceasca ulei de masline
Mod de preparare:
Adaugati toate ingredientele pentru pesto intr-un blender si omogenizati. Pastrati deoparte.
Puneti conopida in blender si omogenizati.
Se încălzește 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugati conopida, un praf de sare și piper.
Gatiti pentru aproximativ 4 minute, amestecand periodic, pana cand se inmoaie.
Opriti focul si se adauga coaja de lămâie. Împărțiți conopida în două boluri.
Se încălzesc 2 lingurite de ulei de măsline la foc mediu intr-o tigaie mare.
Adăugați mazăre și sparanghel, un vârf de cuțit de sare și piper. Gatiti timp de 3 minute.
Impartiti legumele in castroanele cu conopida. Garnisiti cu ridichii, migdale tocate, semințe de cânepă și pesto.
Serviti salata imediat.
Salata calda de legume cu sos pesto
Pofta buna!
Vreau si eu din salat asta