Salată Grecească cu Quinoa din: quinoa, apa, castravete, rosii, ardei, ceapa, masline, branza feta, oregano, ulei, suc de lamaie, usturoi, sare, piper. Îmbogățind acest clasic cu quinoa, obținem o versiune modernă, plină de proteine și fibre, care transformă o simplă salată într-un fel principal sățios și echilibrat. Această salată grecească este perfectă pentru o masă […]
Reteta zilei: Salata calda de orz cu porumb si bame
PrinteazaSalata calda de orz cu porumb si bame din: bame, ulei de masline, carnati, porumb, ardei gras, condimente, orz, lapte, suc de lamaie, parmezan, sare, piper, patrunjel.
Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul.
De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Consumul de bame poate susține sănătatea oculară, sistemul imunitar și poate contribui la menținerea sănătății oaselor.
Ingrediente:
- 300gr bame proaspete, tăiate în felii subțiri
- 1 lingurita ulei de măsline
- 3 carnati tăiati în felii subțiri
- 1 cana porumb
- 1 ardei gras verde, cuburi
- 1 lingurita condimente, dupa gust
- 1 cana orz
- 2 cani de lapte
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 1/4 cană parmezan
- sare si piper
- parmezan si patrunjel, pentru servire
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Spalati bine bamele.
Asezati bamele pe o foaie de copt intr-o tava si stropiti cu ulei si presarati cu sare si piper.
Coaceti timp de 20-25 de minute. Se scot din cuptor si se pastreaza deoparte.
Se încălzește o tigaie mare, se adaugă cârnații.
Rumeniti pe ambele parti. Scoateti din tigaie pe o farfurie.
Adaugati in tigaie porumb și ardei gras, împreună cu condimentele.
Sotati cateva minute. Adăugați cârnații înapoi la tigaie, împreună cu laptele.
Fierbeti la foc mic câteva minute.
Între timp, aduceti o oală de apă sărată la fiert. Gătiti orzul timp de câteva minute.
Scurgeti si incorporati in tigaie. Gatiti cateva minute pana se combina aromele.
Incorporati parmezan si amestecati.
Garnisiti cu bame coapte, parmezan si patrunjel.
Serviti imediat.
Salata calda de orz cu porumb si bame
Pofta buna!