Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capere
PrinteazaO reteta delicioasa de Salata de conopida cu masline si capere din: conopida, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, masline, capere, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 conopida
- 4 linguri ulei de masline
- 2 căței de usturoi, tocati
- 1/4 ceasca frunze de patrunjel tocat
- măsline Kalamata tocate
- 3 linguri de capere
- 1 1/2 lingura de suc proaspat de lamaie
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 380 C. Intr-o tava de cuptor puneti folie de aluminiu. Rupeti conopida in buchetele mici. Spalati bine conopida si lasati la scurs cateva minute. Puneti buchețelele într-un castron mare și stropiți-le cu 1 lingura de ulei de măsline. Adauga usturoi tocat in castron. Amesteca usor.
Imprastie buchețelele într-un strat uniform pe folia de aluminiu in tava. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Dati la cuptor pentru 10 minute. Scoateti din cuptor si intoarceti sip e cealalta parte buchetelele de conopida. Mai dati la cuptor alte 10 minute.
Scoateți conopida din cuptor. Se întinde pe o farfurie mare și se lasă să se răcească. Intr-un bol de salată adaugati conopida împreună cu restul de 3 linguri de ulei de măsline, pătrunjel, măsline tocate, capere, suc de lamaie si fulgi de ardei iute.
Amesteca ușor pentru a combina toate ingredientele. Se condimentează cu sare și piper după gust. Serviti salata la temperatura camerei.
Salata de conopida cu masline si capere
Pofta buna!
tare salata de conopida
O nebunie e salata de conopida