Reteta zilei: Salata de creveti cu verdeata
PrinteazaSalata de creveti cu verdeata din: taietei de orez, ulei de cocos, ceapa, creveti, sos de peste, otet, ghimbir, ardei iute, miere, castrevate, morcovi, varza de bruxelles, busuioc, coriandru, menta, arahide, lime.
- 1 pachet taietei de orez
- 1 lingură ulei de cocos
- 2 cepe, felii subțiri
- ½ kg creveti, decorticati
- ¾ ceașca sos de pește
- ¾ ceasca oțet
- 2 linguri ghimbir, ras
- 2 ardei iutei, tocati
- 2 linguri miere
- 1 castravete, tocat
- 2 morcovi, decojiți și tocati
- 1 cană varza de bruxelle, tocata
- ⅓ căna busuioc proaspăt, tocat
- ⅓ căna coriandru, tocat
- ⅓ ceasca menta, tocata
- ⅓ ceașca arahide prăjite, tocate
- feli de lime
Mod de preparare:
Gatiti taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti si pastrati deoparte
Într-o tigaie, încălziți uleiul și adăugați ceapa. Gatiti cateva minute. Scoateți din tigaie și scurgeți pe un prosop de hârtie.
Adăugați creveții în tigaie și gătiți aproximativ 3-4 minute. Apoi scoateți creveții din tigaie.
Pentru a face sosul, într-un bol mic, amestecati împreună sosul de pește, oțetul, ghimbirul, ardeiul iute și mierea.
Pentru a asambla salata, într-un castron mare adăugați castraveți, morcov, varza de bruxelles și tăiețeii.
Amestecati. Adăugați toate verdeturile, ceapa, alunele și creveții. Stropiti cu lime.
Se toarnă sosul peste salată si se serveste.
Salata de creveti cu verdeata
Pofta buna!