Reteta zilei: Salata de cruditati si crutoane

Printeaza

Salata de cruditati si crutoane din: otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rosii, ceapa, busuioc, bacon, paine, salata verde.

Poate te intereseaza si Panzanella

Ingrediente:

  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 lingurite de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 4 căni roșii tocate
  • 1/2 cană ceapa rosie, felii
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat, tocat
  • 6 felii de bacon, gatit si maruntit
  • 1 pâine veche de 1 zi, taiata cuburi
  • 2 cesti salata verde

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.

Combinati otetul balsamic, uleiul de masline, sare, piper si usturoiul intr-un bol.

Se amestecă bine.

Adaugati rosii, ceapa, busuioc, salata verde și bacon, amestecati bine.

Aranjați cuburile de paine intr-un singur strat pe o foaie de copt, stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor timp de 15 minute.

Incorporati crutoanele in salata, amestecati usor pentru a se combina si serviti salata imediat.

 

Salata de cruditati si crutoane

Salata de cruditati si crutoane

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Salata de cruditati cu feta

Salata de cruditati cu feta din: salata verde, castravete, rosii, ardei gras, ceapa rosie, usturoi lamaie, sare, piper, ulei de masline, menta, patrunjel, sumac, branza feta, masline. Ingrediente:  1 salata verde 1/2 castravete 2 roșii 1/4 ardei gras verde 1/4 ardei gras roșu 1/2 ceapa rosie 1 cățel de usturoi sucul de la 1 lamaie 1 […]

Salata de cruditati cu branza

Salata de cruditati cu branza din: salata verde, rosii, castraveti, ceapa, telemea, ulei de masline, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 salata verde 2 rosii 2 castraveti 2 ardei 1 ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde 1 felie telemea uscata 2 linguri cu ulei de masline 4-6 frunze de busuioc 1/2 lingurita cu sare   […]

 

Salata de cruditati cu masline si iaurt

Salata de cruditati cu masline si iaurt din: morcovi, telina, lamaie, sare, masline, ou, mustar, ulei, iaurt. Ingrediente: 2 morcovi 1 telină mijlocie cu frunze 1/2 lămâie sare 10 măsline 1 gălbenuş fiert 2 linguri cu muştar 1 cană cu ulei 2 linguri cu iaurt   Mod de preparare: Spălaţi legumele, curăţaţi-le de coajă, treceţi-le […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.