Reteta zilei: Salata de cuscus cu legume si verdeata
PrinteazaSalata de cuscus cu legume si verdeata din: apa, cuscus, ulei de masline, stafide, caise uscate, migdale, praz, ceapa verde, morcov, telina, ardei gras, suc de lamaie, sare, piper, menta, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Salata de ardei copti cu usturoi si patrunjel
- Cum se prepara Salata de castraveti cu marar si usturoi (video)
- Salata de quinoa cu legume si verdeata
- Salata de quinoa cu castravete
- Salata de spanac cu sfecla si bacon
Ingrediente:
- 1 cană cu apă
- ¾ cana cușcuș uscat
- 4 linguri ulei de măsline
- ¼ cană de stafide sau caise uscate tocate marunt
- ¼ cană felii migdale
- 2 fire praz sau ceapa verde, tocat
- 1 morcov, tocat
- 1 tulpină de țelină, tocata
- ¼ cana ardei gras verde, rosu sau galben, tocat
- 1 ½-3 linguri suc proaspat de lamaie
- sare si piper
- ¼ cana de menta proaspata si/sau ¼ cană pătrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
Se taie legumele si se pastreaza deoparte. Se amestecă sucul de lamaie si 3 linguri de ulei de măsline și se pastreaza deoparte. Se combină condimentele într-un castron mic, iar apoi adăugați-le la amestecul de lamaie si de ulei.
Inmuiati stafidele sau caisele in apa fierbinte pentru 5 minute. Scurgeti si pastrati deoparte. Prăjiți migdalele timp de aproximativ 5-8 minute si pastrati deoparte.
Puneti o cana de apa intr-o cratita si adaugati 1 lingura de ulei, apoi cuscusul și se amestecă. Acoperiti iar cand a dat in clocot opriti focul. Pastrati acoperit 5 minute. Amestecati cu o furculita si transferati intr-un castron mare.
Adaugati legumele, menta și/sau patrunjel, migdale si stafidele. Amestecati usor. Apoi se adaugă amestecul de suc de lamaie si amestecati împreună. Serviti imediat.
Salata de cuscus cu legume si verdeata
Pofta buna!
Buna ideea cu salata asta!