Reteta zilei: Salata de spanac cu dovleac si smochine
PrinteazaSalata de spanac cu dovleac si smochine din: dovleac, ulei de avocado, sare de mare, smochine, rodie, spanac, nuci pecan, otet de mere, usturoi, mustar dijon, sirop de artar,
Ingrediente:
- 500gr dovleac
- ulei de avocado și sare de mare
- 16 smochine crude, taiate în jumătate
- 1 ceasca seminte de rodie
- 350gr spanac
vinegreta:
- ½ ceasca nuci pecan prăjite
- ¼ cană de oțet de cidru de mere
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingura mustar dijon
- 1 lingura sirop de arțar
- ½ linguriță sare de mare
- piper proaspăt măcinat
- 1 ceasca ulei de măsline
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregateste o tava cu hartie de copt.
Curati si taiati cuburi dovleacul. Asezati pe foaie de copt.
Se stropeste cu ulei și se condimentează cu o stropire de sare de mare.
Dati la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Scoateți tava din cuptor și împingeți dovleacul intr-o parte a tavii.
Dati la cuptor 10-15 minute.
Între timp, pregatiti vinegreta, amestecand la blender toate ingredientele.
Intr-un castron mare adaugati spanac, dovleac, smochine și rodie.
Stropiti cu o parte din vinegreta si amestecati pentru a se combina
Apoi serviti cu restul de sos.
Salata de spanac cu dovleac si smochine
Pofta buna!