Reteta zilei: Salata de spanac cu dovleac si smochine

Printeaza

Salata de spanac cu dovleac si smochine din: dovleac, ulei de avocado, sare de mare, smochine, rodie, spanac, nuci pecan, otet de mere, usturoi, mustar dijon, sirop de artar,

Ingrediente: 

  • 500gr dovleac
  • ulei de avocado și sare de mare
  • 16 smochine crude, taiate în jumătate
  • 1 ceasca seminte de rodie
  • 350gr spanac

vinegreta:

  • ½ ceasca nuci pecan prăjite
  • ¼ cană de oțet de cidru de mere
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingura mustar dijon
  • 1 lingura sirop de arțar
  • ½ linguriță sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ceasca ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregateste o tava cu hartie de copt.

Curati si taiati cuburi dovleacul. Asezati pe foaie de copt.

Se stropeste cu ulei și se condimentează cu o stropire de sare de mare.

Dati la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Scoateți tava din cuptor și împingeți dovleacul intr-o parte a tavii.

Dati la cuptor 10-15 minute.

Între timp, pregatiti vinegreta, amestecand la blender toate ingredientele.

Intr-un castron mare adaugati spanac, dovleac, smochine și rodie.

Stropiti cu o parte din vinegreta si amestecati pentru a se combina

Apoi serviti cu restul de sos.

 

Salata de spanac cu dovleac si smochine

Salata_de_spanac_cu_dovleac_si_smochine_05

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.