Reteta zilei: Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine
PrinteazaSalata de ton cu castravete, ceapa si alge marine din: alge marine, apa, ton, ceapa verde, castarveti, sare de mare, fulgi de ardei rosu, sos de soia, ulei de susan, seminte de susan.
Ingrediente:
- 1 pachet alge marine uscate
- 1 cana apa, pentru inmuierea algelor
- 1 bucata ton, taiat cuburi
- 1/3 cana de ceapa verde tocata
- 1/2 cana ceapa tocata
- 1 cana castraveti cuburi
- 1 lingurita sare de mare
- 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu (optional)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- Seminte de susan, pentru ornat (optional)
Mod de preparare:
Puneti algele intr-un castron mic si acoperiti complet cu apa. Lasati aproximativ 5 minute. Apoi, scurgeti apa si taiati bucati potrivite.
Intr-un bol, combinati algele marine, tonul, ceapa verde, ceapa dulce si castravetii. Se condimenteaza cu sare, fulgi de ardei, soia si ulei de susan. Amestecati usor. Acoperiti si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se decoreaza cu seminte de susan prajite si se serveste.
Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine
Pofta buna!
Nu ma omor dupa reteta asta
Imi place mult salata asta
Delicioasa salata asta
Foarte buna salata asta
Delicioasa reteta asta!
Imi face cu ochiul salata asta
Ce smechera e salata asta