Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline

Printeaza

Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta, masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 2 cutii fasole boabe alba, clatita și scursa
  • 2 ardei roșii, fara seminte, taiat bucatele
  • 1 ceapa rosie, taiata felii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi tocat
  • sare și piper proaspat macinat
  • 1/2 ceasca branza feta maruntita
  • 1 cutie masline negre, taiate in jumatati
  • 3/4 ceasca frunze proaspete de busuioc

Ingrediente Dressing:

  • 1 lingura oțet de vin roșu
  • 1 lingurita suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Pe o foaie de copt intr-o tava, imprastiati fasolea alba, tocat ardeiul gras, ceapa, usturoiul si stropiti cu o lingura de ulei de masline.

Se condimentează dupa gust cu sare și piper negru proaspat macinat. Dati la cuptor aproximativ 20 de minute.

Preparati dressing-ul amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Puneti legumele inapoi in castron, amestecati cu sos si lasati sa se raceasca 10-15 minute.

Adaugati branza feta si maslinele. Garnisiti cu busuioc si amestecati usor.

Dupa gust mai adaugati sare si piper, apoi serviti.

 

Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline

Salata_cu_fasole_alba,_ardei_gras_branza_feta_si_masline_9

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată de broccoli cu semințe

Salată de broccoli cu semințe – o alegere ideală pentru cei care doresc să se bucure de o masă sănătoasă, bogată în nutrienți și plină de savoare. Această salată combină prospețimea broccoli-ului cu crocanța semințelor, oferind o textură delicioasă și un gust revigorant. Este perfectă ca fel principal ușor sau ca garnitură pentru orice masă. […]

Salata asiatica cu vermicelli

Salata asiatica cu vermicelli – perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa. Aceasta salata combina texturi crocante si arome proaspete, oferind o experienta culinara unica. Vermicellii de orez sunt un ingredient de baza in multe bucatarii asiatice, fiind apreciati pentru versatilitatea si textura lor. Ei sunt adesea folositi in supe, salate si preparate stir-fry, oferind […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Foarte buna salata de fasole

  2. Prea multe in salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.