Reteta zilei: Salata de fructe de mare cu verdeata

Printeaza

Salata de fructe de mare cu verdeata din: scoici, calamari, frunze de salata verde, fenicul, fistic, menta, patrunjel, zahar, coaja de portocala, suc de lamaie, ulei, fulgi de ardei rosu.

 

Ingrediente:

  • 4 scoici
  • 4 calamari
  • 4 frunze salata verde
  • ½ fenicul, ras
  • ¼ cana fistic, tocat
  • 2 linguri menta, tocata
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • ½ lingurita zahar
  • coaja de 1 portocala
  • suc ​​de lamaie
  • ulei de masline
  • fulgi de ardei rosu

 

Mod de preparare:

Combinati fistic tocat, 1 ½ lingura menta, patrunjel si coaja de portocala intr-un bol mic.

condimenteaza cu sare si piper, se adauga suc de lamaie, ulei de masline si se amesteca pentru a se combina.

Pastrati deoparte.

Intr-un bol mediu, amestecati fenicul ras cu menta, un varf de cutit de fulgi de ardei rosu, zahar, suc de lamaie si ulei de masline.

Pastrati deoparte.

Intr-o tigaie adaugati ulei de masline. Adaugati calamarii si frigeti 3-4 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.

Mai adaugati putin ulei, incorporati scoicile si frigeti cate 2 minute pe fiecare parte.

Feliati calamarii si adaugati in bolul cu fenicul. Amestecati usor.

Pe un platou aranjati salata verde, adaugati amestec de calamari cu fenicul, adaugati scicile deasupra si stropiti cu sos.

Serviti imediat.

 

Salata de fructe de mare cu verdeata

Salata_de_fructe_de_mare_cu_verdeata_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Maria Antonescu

    Arata bine, dar ingredientele costa scump

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.