Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta

Printeaza

O reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos si ceapa rosie.

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Ingrediente:

  • 1 dovleac potrivit
  • 5-6 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper negru proaspăt macinat
  • 1 ceasca grau
  • ricotta
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură de apă
  • 1/2 linguriță de sare de masă
  • 1/2 lingurita zahar tos
  • 1/2 ceapa rosie, fin tocata

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 375 grade F. Se curate dovleacul de coaja, se taie in bucati de aproximativ 2 cm, se pune intr-o tava tapetata cu ulei si se lasa la copt aproximativ 30-40 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.

Salata cu grau, dovleac si ricotta

În timp ce dovleacul este la cuptor se fierbe graul in apa cu sare aproximativ 30 de minute. Apoi se lasa la scurs si la racit.

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Într-un castron mic amestecati împreună oțet, apă, 1/2 linguriță de sare de masă și zahăr tos până se dizolvă zahărul și sarea. Se adauga ceapa si se da la frigider pentru 30 de minute pentru a se marina.

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Dupa racire, intr-un bol de salata se amesteca dovleacul, graul fiert, se adauga ceapa si otetul. Se amesteca usor. Se presara ricotta si se mai adauga ulei de masline. Se serveste la temperatura camerei.

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Salata cu grau, dovleac si ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.