Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta
PrinteazaO reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos si ceapa rosie.
Ingrediente:
- 1 dovleac potrivit
- 5-6 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper negru proaspăt macinat
- 1 ceasca grau
- ricotta
- 1 lingură oțet
- 1 lingură de apă
- 1/2 linguriță de sare de masă
- 1/2 lingurita zahar tos
- 1/2 ceapa rosie, fin tocata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 375 grade F. Se curate dovleacul de coaja, se taie in bucati de aproximativ 2 cm, se pune intr-o tava tapetata cu ulei si se lasa la copt aproximativ 30-40 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
În timp ce dovleacul este la cuptor se fierbe graul in apa cu sare aproximativ 30 de minute. Apoi se lasa la scurs si la racit.
Într-un castron mic amestecati împreună oțet, apă, 1/2 linguriță de sare de masă și zahăr tos până se dizolvă zahărul și sarea. Se adauga ceapa si se da la frigider pentru 30 de minute pentru a se marina.
Dupa racire, intr-un bol de salata se amesteca dovleacul, graul fiert, se adauga ceapa si otetul. Se amesteca usor. Se presara ricotta si se mai adauga ulei de masline. Se serveste la temperatura camerei.
Salata cu grau, dovleac si ricotta
Pofta buna!