Reteta zilei: Salata de legume coapte cu masline si feta
PrinteazaSalata de legume coapte cu masline si feta din: grau, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, condimente, ceapa verde, busuioc, oregano, masline, branza feta, otet de vin rosu, mustar dijon.
Poate te intereseaza si:
- Salata de cuscus cu pui si verdeturi
- Salata de cuscus cu pui si verdeturi
- Salata Paella cu pui si creveti
Ingrediente:
- 1 cană grau, fiert
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei gras roșu
- ulei de măsline
- condimente, dupa gust
- 1/4 ceasca felii subțiri ceapa verde
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 2 linguri oregano proaspat tocat
- 1 cutie măsline negre, taiate în jumătate
- 1/2 cana de branza feta, maruntita
Ingrediente dressing:
- 1/4 cană ulei de măsline
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 lingura muștar Dijon
- 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare:
Incalziti gratarul, taia dovlecelul si ardeiul gras rosu în sferturi și scoateți semințele.
Ungeti legumele cu ulei de masline si se presara cu condimente.
Puneti pe gratar si rumeniti aproximativ 5-10 minute.
Scoateți legumele de pe gratar si se lasa sa se răcească.
Amestecati impreuna ingredientele entru dressing.
Desfaceti coaja de la ardeiul gras. Tocati apoi legumele coapte si puneti intr-un bol.
Adaugati aproximativ 1/3 din dressing și se amestecă.
Lasati sa se marineze aproximativ 15-20 de minute. Adaugati graul, ceapa verde și ierburile aromatice.
Incorporati din nou dressing si amestecati.
Garnisiti cu masline si feta. Serviti imediat sau dati la rece.
Salata de legume coapte cu masline si feta
Pofta buna!
Foarte buna salata de legume