Reteta zilei: Salata de legume cu dressing picant de creveti
PrinteazaSalata de legume cu dressing picant de creveti din: creveti uscati, arahide, sos tamari, mirin, sirop de agave, ulei de susan, fulgi de chili, patrunjel, ceapa, morcov, mar, menta, sos de peste, suc de lamaie.
Ingrediente:
- ½ cana creveți uscați
- ½ cana arahide crude
- 1 lingură sos tamari sau sos de soia
- 1 lingură mirin
- 1 lingurita sirop de agave
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță fulgi de chili
- pătrunjel tocat
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 mar, tocat
- 1 legatura mentă
- 3 linguri sos de pește
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita sirop de agave
- paste, pentru servire
Mod de preparare:
Inmuiati creveții în apă caldă timp de 1 oră.
Se scurg și se toacă marunt.
Zdrobiți ușor arahidele. Prăjiți într-o tigaie uscată până se rumenesc ușor, adăugați creveți și prăjiți inca un minut.
Combinați tamari, uleiul de susan, mirin, siropul de agave și fulgii de chili într-un bol, amestecați bine și apoi adăugați peste creveți și alune în tigaie, prăjiți la foc mic.
Transferați amestecul într-un bol și garnisiți cu pătrunjel tocat.
Pentru dressing, amestecați sosul de pește, sucul de lamaie și siropul de agave într-un bol.
Se adaugă dressing-ul peste legumele puse intr-un bol și se amestecă bine.
Serviți salata cu paste si topping picant de creveți si menta.
Salata de legume cu dressing picant de creveti
Pofta buna!