Reteta zilei: Salata de legume cu dressing picant de creveti

Printeaza

Salata de legume cu dressing picant de creveti din: creveti uscati, arahide, sos tamari, mirin, sirop de agave, ulei de susan, fulgi de chili, patrunjel, ceapa, morcov, mar, menta, sos de peste, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • ½ cana creveți uscați
  • ½ cana arahide crude
  • 1 lingură sos tamari sau sos de soia
  • 1 lingură mirin
  • 1 lingurita sirop de agave
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • pătrunjel tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 mar, tocat
  • 1 legatura mentă
  • 3 linguri sos de pește
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita sirop de agave
  • paste, pentru servire

Mod de preparare:

Inmuiati creveții în apă caldă timp de 1 oră.

Se scurg și se toacă marunt.

Zdrobiți ușor arahidele. Prăjiți într-o tigaie uscată până se rumenesc ușor, adăugați creveți și prăjiți inca un minut.

Combinați tamari, uleiul de susan, mirin, siropul de agave și fulgii de chili într-un bol, amestecați bine și apoi adăugați peste creveți și alune în tigaie, prăjiți la foc mic.

Transferați amestecul într-un bol și garnisiți cu pătrunjel tocat.

Pentru dressing, amestecați sosul de pește, sucul de lamaie și siropul de agave într-un bol.

Se adaugă dressing-ul peste legumele puse intr-un bol și se amestecă bine.

Serviți salata cu paste si topping picant de creveți si menta.

 

Salata de legume cu dressing picant de creveti

Salata de legume cu dressing picant de creveti

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.