Reteta zilei: Salata de legume la gratar
PrinteazaDaca tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din: rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata, piper, otet balsamic, sare si zahar.
Ingrediente:
- 1 kg rosii
- ulei de măsline
- sare de mare
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa, curăţata şi tăiata în optimi
- 3 dovlecei mijlocii, curăţati, taiati în bucăţi
- 1 vânătă medie, curăţata şi taiata în bucati
- piper negru, proaspat macinat
Dressing
- 1/3 ceasca de otet balsamic
- sare
- piper
- 1/2 lingurita de zahar
- 1/3 ceasca ulei de măsline
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280 grade. Se taie rosiile in jumatate si se aranjeaza într-un singur strat, pe o foaie de copt Se presara sare si ulei de masline.
Intr-un alt vas taiati usturoiul, sarati si presari ulei de masline. Dati la cuptor pentru 30 de minute impreuna cu rosiile. Apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
În timp ce rosiile si usturoiul sunt la cuptor, combinati ceapa, dovleceii, vinetele într-un castron mare. Adaugati ulei de măsline, sare si piper dupa gust. Infigeti legumele pe bete de frigarui si puneti-le pe gratar. Scoateti ulerior legumele si puneti-le intr-un castron.
Atunci când roşiile sunt suficient de reci taiati fiecare jumatate in sferturi si puneti-le în castron cu restul legumelor. Scoateţi căţeii de usturoi din coaja si adaugati-i si pe acestia.
Pentru dressing, combina otetul balsamic, sare, piper şi zahăr într-un castron mic.Adaugati ulei de masline si amestecati pana devine omogen. . Se toarnă sosul peste legume si amestecati bine.
Salata de legume la gratar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de legume la gratar