Reteta zilei: Salata de morcovi salbatici
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de morcovi salbatici din: morcovi, migdale, usturoi, seminte de struguri, ardei ou, otet, suc de lamaie, sare si piper.
- morcovi sălbatici
- ½ migdala, opţional
- 4 catei de usturoi, decojiti
- ulei de seminte de struguri
- 2 ardei
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita otet
- Suc de lamaie, proaspat stors
- Sare si piper proaspat
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala mare apă cu sare. Se curăţa morcovii şi se spala bine. După ce apa a dat in clocot, se adauga morcovii si se lasa fiert pentru aproximativ 4 minute. Se scot morcovii si se lasa racit pentru aproximativ 2 minute. Se taie julienne.
Într-o cratiţă mică se încălzeşte uleiul din seminţe de struguri, se adauga căţeii de usturoi si se prajeste cateva minute. Scoateţi căţeii de usturoi şi lasati uleiul deoparte să se răcească.
În blender combină cateii de usturoi, ardeiul şi gălbenuşul de ou şi se amestecă pana devinde omogen.. Se adauga oţet şi suc de lămâie, apoi uleiul de samburi de struguri racit. Se adauga sare si piper si se amesteca bine. Pasta obtinuta se adauga peste morcovi. Se serveste rece, cu suc de lămâie, sare şi piper. Optional se poate adauga si migdala.
Salata de morcovi salbatici
Pofta buna!
Ce bine arata salata de morcovi