Reteta zilei: Salata de orz cu rosii coapte
PrinteazaSalata de orz cu rosii coapte din: rosii, zahar, sare, salata verde, ulei de masline, usturoi, orz, parmezan.
- 12 roșii, tăiate bucăți
- ½ lingurita zahar
- ½ lingurița sare
- 1 salata verde, maruntita
- ¼ cana ulei de masline
- 1 catel usturoi tocat
- 3 căni orz gatit
- 60gr parmezan, ras
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 160C. Puneți roșiile pe o foaie de copt intr-o tava si stropiti cu ulei. Se presară cu sare și zahăr. Rumeniti timp de 1,5 până la 2 ore.
Când roșiile sunt prăjite sau aproape prăjite, pregătiți restul ingredientelor. Adăugați salata într-un bol mare, presărati cu sare.
Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mediu. Adăugați usturoiul în ulei și rumeniti 2-3 minute. Lăsați să se răcească.
În bolul cu salata se adaugă orz și usturoi.
Amestecați și gustați. Adăugați sare după preferințe. Amestecați foarte ușor roșiile și cea mai mare parte a parmezanului. Se adaugă restul de parmezan și se servește.
Salata de orz cu rosii coapte
Pofta buna!