Reteta zilei: Salata de paste cu legume si ciuperci
PrinteazaSalata de paste cu legume si ciuperci din: paste, apa, sare, mazare, mazare pastai, sparanghel, ceapa, ciuperci, salata verde, ulei de masline, sare, piper, parmezan, branza, coaja de lamaie, menta.
Ingrediente:
- 200gr paste
- 4 litri apa
- 2 linguri sare
- 2 cani mazare
- 2 cani mazare pastai
- 1 cana sparanghel
- 1 ceapa, cuburi
- 240gr ciuperci feliate
- 2 cani salata verde sau spanac
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 2 oua
- ½ cana parmezan
- branza maruntita
- coaja de lamaie
- 2 linguri menta tocata
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare cu 4 litri de apa si 2 linguri de sare la fiert, iar cand clocoteste fierbeti pastele al dente si pastrati 1 cana de lichid dupa ce ati scurs pastele.
Intr-o tigaie, incalziti ulei de masline la foc mare. Gatiti ceapa pana cand se inmoaie.
Adaugati ciupercile si gatiti alte cateva minute, adaugati un varf de cutit de sare si piper.
Adaugati salata si spanacul si sotati 1-2 minute. Opriti focul.
Bateti doua oua intr-un castron mic si pastrati deoparte.
In apa in care ati fiert pastele adaugati mazarea si sparanghelul si fierbeti 1 minut.
Scurgeti si adaugati inapoi in oala, se adauga in amestecul de ou lichid de la paste si se amesteca bine.
Se toarna amestecul de ou peste paste si legume in oala si cu o lingura de lemn mare, se amesteca usor pentru a acoperi pastele.
Se adauga ⅓ cana parmezan ras proaspat, piper si restul de lichid de paste.
Amestecati cu legumele sotate, coaja de lamaie, branza si serviti cu menta proaspata si restul de parmezan.
Salata de paste cu legume si ciuperci
Pofta buna!