Reteta zilei: Salata cu piept de pui si legume la gratar
PrinteazaSalata cu piept de pui si legume la gratar din: suc de lamaie, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, porumb, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, piept de pui, rozmarin, rosii cherry, busuioc, branza feta, arpagic.
Poate te intereseaza si:
- Salata de legume la gratar cu branza feta
- File de somon la gratar cu salata si sos de usturoi
- Salata cu legume la gratar
- Salata cu carne de vita la gratar si sos verde
- Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii
Ingrediente dressing:
- 5 linguri suc de lămâie
- 2 ½ linguri ulei de masline
- 1 lingura ardei iute, tocat
- 1 ½ lingurite de sare
- ¼ linguriță piper
Ingrediente salată:
- 2 stiuleti de porumb
- 1 dovlecel, taiati felii pe lungime
- 1 ardei gras, taiat in jumatate
- 1 legatura ceapa verde, taiata in jumatate
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 2 piepti de pui
- 1 ½ lingurite de rozmarin proaspăt tocat
- 200gr rosii cherry, taiate in jumatati
- 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
- branza feta, maruntita
- arpagic proaspat tocat
Mod de preparare:
Pentru pregatirea dressing-ului, amestecati toate ingredientele intr-un bol si pastrati deoparte.
Pentru prepararea salatei, incalziti grătarul, iar intr timp inmuiati 10 minute porumbul in apa rece.
Apoi scurgeti.
Într-un bol mediu, amestecati dovleceii, ardeiul și ceapa cu 2 linguri de ulei.
Se condimentează cu sare și piper.
Dati puiul cu ulei si presarati rozmarin.
Se condimentează cu sare și piper.
Asezati pe gratar porumbul, legumele si puiul.
Gatiti 10-15 minute pe ambele parti, intorcand la jumatatea timpului. lasati sa se odihneasca, apoi feliati pieptul de pui si taiati legumele bucati potrivite.
Scoateti boabele de porumb de pe stiuleti.
Transferati legumele intr-un castron mare.
Adaugati rosiile, busuioc și jumătate din sos. Amestecati.
Se serveste salata cu piept de pui , feta, arpagic si restul de sos.
Salata cu piept de pui si legume la gratar
Pofta buna!
Foarte bine arata salata!
Vreau si eu din salata asta! Eu ma gandeam sa pun si un ardei iute tocat 😉