Reteta zilei: Salata de pui cu ierburi aromate
PrinteazaSalata de pui cu ierburi aromate din: pui, ceapa rosie, otet balsamic, sare, ceapa verde, busuioc, tarhon, coriandru, menta, ulei de masline, piper, chili.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Poate te intereseaza:
- Salata de pui cu oua fierte si bacon
- Salata de pui cu seminte de susan
- Salata de pui cu vinegreta de lamaie
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 ceapa rosie
- 2-4 linguri otet balsamic alb
- sare
- 3-4 fire ceapa verde
- busuioc, tarhon, coriandru, menta, tocate
- 1/4 cană ulei de măsline
- piper negru
- chili
Mod de preparare:
Puneti puiul într-o oală mare. Se acoperă cu apă rece. Se aduce la foc mic, fierbeti aproximativ 2 ore.
Opriti foul si lasati sa se raceasca.
Feliati ceapa și adaugati într-un castron. Acoperiti cu două linguri de oțet și un praf de sare.
Scoateti carnea de pe oase si puneti intr-un castron.
Tocati ceapa verde si se adauga in castron. Adaugati apoi ierburile aromate.
Incorporati ceapa rosie marinata și 1/4 ceașcă de ulei de măsline.
Se condimentează cu sare si piper. Adăugați chili dupa gust.
Amestecati bine asalata si serviti imediat.
Salata de pui cu ierburi aromate
Pofta buna!