Reteta zilei: Salata de quinoa cu tofu prajit
PrinteazaSalata de quinoa cu tofu prajit din: quinoa, ulei de masline, usturoi, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, sos de soia, sriracha, tofu afumat, lime, sos de stridii, miere, busuioc, castravete, praz.
Ingrediente pentru quinoa:
- 1 cană quinoa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocat
- ¾ ceașcă morcov ras
- ½ ceapa, tocată
- ½ ardei gras rosu, tocat
- ½ ceasca mazăre
- 2 linguri de sos de soia
- 1½ linguri sriracha
Ingrediente pentru tofu prajit:
- 420 gr tofu afumat
- 2 catei de usturoi, tocat
- sucul de la 1 lime
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos de stridii
- 1 lingura sriracha
- 1 lingurita de miere
- 1 legatura busuioc proaspăt
Ingrediente garnitura:
- castravete, tăiat în felii subțiri
- prazul, feliat
- felii de lamaie verde
Mod de preparare:
Gatiti quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, feliati si tocati tofu cuburi potrivite.
Stoarceti cat puteti de bine.
Se încălzește un wok, adaugati tofu într-un strat.
Gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.
Într-un castron, combinati usturoi, suc de lămâie, sos de soia, sos de stridii, Sriracha și miere.
Amestecati bine. Adaugati tofu in castron si amestecati pentru a acoperi.
Acoperiti și dati la frigider timp de cel puțin 20 de minute.
Între timp, se încălzește 1 lingura ulei de măsline într-un wok, se adauga usturoiul, morcovii, ceapa si ardei gras și sotati timp de 2 minute.
Adaugati mazarea si sotati timp de încă 3 minute.
Adaugati quinoa, sos de soia și Sriracha si amestecati.
Pastrati deoparte calda.
Incalziti din nou wok-ul la foc mediu. Scoateți tofu din marinata și adăugați in wok.
Gatiti pentru aproximativ 2 minute. Se toarnă sosul peste tofu si gatiti pentru inca 1-2 minute, pana cand se ingroasa.
Opriti focul și se adauga busuioc.
Împărțiți quinoa în patru boluri.
Acoperiti cu tofu si garnisiti cu praz, castraveti si felii de lamaie verde.
Serviti imediat.
Salata de quinoa cu tofu prajit
Pofta buna!
Vreau si eu din salata asta
Simpla salata asta
Eu am o alta reteta pentru salata de quinoa:
Ingrediente:
150 g quinoa
200 g dovlecei
200 g vinete
5 ciuperci
1 morcovi
4 ardei copti
1 ceapa rosie
ulei de masline
sare
piper
pentru sos:
2 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu sos de soia
1 lingurița cu oregano uscat
1 ardei iute mic
Mod de preparare:
Înmoaie quinoa în apa un sfert de ora, apoi spal-o sub un jet de apa rece. Pune-o la fiert în 300 ml de apa (apa sa fie de doua ori cât quinoa), cu putina sare, într-un vas acoperit pentru 15 minute.
Scurge-o cu grija și las-o sa se raceasca. Din când în când, rasfira bobitele cu o furculita, dar cu grija sa nu le zdrobești.
Spala legumele și taie-le în cuburi, inclusiv ciupercile, iar ceapa tai-o julien. Tapeteaza o tava cu hârtie de copt, întinde legumele și stropește-le cu ulei, sare și piper dupa gust.
Pune legumele la copt în cuptorul încins o jumatate de ora sau pâna ce capata o culoare aramie.
Pentru sos, amesteca uleiul cu sosul de soia, oregano uscat și sfarâmat între degete și ardei iute tocat dupa gust.
Lasa deoparte câteva minute ca sa se întrepatrunda aromele. Amesteca într-un bol quinoa racita cu legumele coapte. Servește salata cu sosul de soia.