Reteta zilei: Salata rece de dovlecei la cuptor
PrinteazaSalata rece de dovlecei la cuptor din: grau, apa, sare, dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, nuci, ceapa verde, usturoi, caise, otet balsamic, lamaie.
Ingrediente:
- 1 1/2 căni grau
- apă 3 căni
- sare
- 2 dovlecei, tăiati felii
- ulei de masline
- sare de mare și piper negru
- 1/2 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 1/3 ceasca nuci tocate
- 1/3 cană de ceapă verde
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 caise coapte, fără sâmburi și feliate
- 3 linguri de oțet balsamic
- ulei de masline, dupa gust
- sucul si coaja de la 1 lamaie
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150C si pregatiti o tava cu hartie de copt.
Asezati dovleceii si stropiti cu ulei de masline, presarati cu sare si piper.
Dati la cuptor timp de 12 minute. Se scoate tava, se intorc feliile si mai rumeniti inca 8 minute.
Lasati apoi să se răcească la temperatura camerei.
Într-o cratiță medie la foc mediu, se aduc la fierbere apa si graul.
Adaugati sare si acoperiti cu un capac. Dati focul la mic si fierbeti aproximativ 12 minute. Se scurge apa în exces și se lasă să se umfle si sa se raceasca.
Intr-un bol, adaugati dovleceii si graul. Incorporati patrunjel, nuci, ceapa verde, usturoi, caise, otet, ulei de masline, coaja de lamaie si suc.
Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se acoperă și se lasă să se combine aromele la rece timp de aproximativ 1 ora.
Serviti salata rece.
Salata rece de dovlecei la cuptor
Pofta buna!