Reteta zilei: Salata de rosii cu telemea prajita
PrinteazaO reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper alb si cimbru.
Ingrediente:
- 200 gr telemea de oaie
- 400 gr roşii
- 100 gr ceapă roşie
- 50 gr făină
- 50 ml ulei
- 30 ml ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- 1/2 legătură de mărar
- 10 gr sare
- 2 gr piper alb
- 4 gr cimbru
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie în felii subţiri, iar ceapa se curăţă, se taie rondele şi se aşează pe un platou împreună cu roşiile şi feliuţe de lămâie.
Intr-un vas se amestecă făina, cimbrul şi piperul, apoi brânza se taie în cubuleţe de circa 1 cm şi se trece prin amestecul de făină.
Cubuleţele de brânză se scutură de surplusul de făină, se prăjesc în ulei până ce încep să se rumenească, se scot şi se lasă la scurs.
Salata de roşii se stropeşte cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se pudrează cu sare, se adaugă brânza prăjită şi se ornează cu frunze de mărar.
Pentru această salată, brânca trebuie să fie tare pentru a se menţine cubuleţele, ţi nu foarte grasă pentru a nu se topi în timpul prăjinii.
Salata de rosii cu telemea prajita
Poftă bună!
Arata bine rau salata
Si e si simplu de facut salata de rosii 🙂 Imi place