Reteta zilei: Salata de sorg cu sfecla rosie
PrinteazaSalata de sorg cu sfecla rosie din: sorg, supa de legume, sfecla rosie, stafide, sare, piper, suc de lamaie, ghimbir, ulei de seminte de in, nectar de agave, mustar, otet de vin alb.
Ingrediente salata:
- 1,5 cesti de sorg
- 4,5 cesti supa de legume
- 1 kg sfecla rosie
- 2-3 frunze de salata, tocata
- 1 ceapa rosie , tocata
- 1/4 ceasca de stafide
- Sare si piper , dupa gust
Ingrediente vinegreta:
- 3 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura de ghimbir proaspat ras
- 2 linguri ulei de seminte de in
- 1 lingura de nectar agave
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita otet de vin alb
Mod de preparare:
Intr-o oala de dimensiuni medii , se adauga sorg si supa de legume. Se aduce la fierbere.
Se reduce focul si se fierbe , acoperit , timp de o ora. Opriti focul, scurgeti si pastrati deoparte.
Incalziti cuptorul la200C. Inveliti sfecla in folie.
Dati la cuptor pentru 30- 60 de minute.
Lasati sa se raceasca, curatati coaja, taiati bucati si puneti deoparte.
Pentru prepararea vinegretei, intr-un bol amestecati impreuna toate ingredientele pana la omogenizare.
Intr-un castron mare, se adauga sorgul, sfecla, ceapa rosie si salata tocata.
Adauga stafidele si se toarna vinegreta.
Amestecati pentru a se combina si serviti.
Salata de sorg cu sfecla rosie
Pofta buna!
Ce dracu e sorgul asta?!