Reteta zilei: Salata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan

Printeaza

Salata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan din: spanac, ulei de masline, varza de bruxelles, sare de mare, suc de lamaie, sirop de artar, piper, rodie, avocado, parmezan.

Ingrediente: 

  • 1 legatura spanac tocat
  • 2 linguri plus 2 lingurite de ulei de măsline
  • 3 cesti varza de Bruxelles tocata
  • sare de mare
  • 1 ceapa tocata
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite sirop de arțar
  • piper proaspăt măcinat
  • ¾ ceașcă de rodie
  • ½ avocado, cuburi
  • ¼ ceasca parmezan ras

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare adaugati spanacul.

Stropiti cu ulei de masline și se adaugă un vârf de cuțit de sare. Amestecati bine.

Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare sau tigaie la foc mediu-mare.

Se adauga varza de Bruxelles și se gateste timp de 2-3 minute.

Transferati intr-un bol si lasati sa se raceasca.

Într-un castron mic, combinati ceapa, suc de lamaie, sirop de artar si 2 lingurite de ulei de măsline.

Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat dupa gust si se lasa sa stea timp de 5 minute.

Adaugati varza de Bruxelles, rodie și avocado in bolul cu spanacul.

Se stropeste cu sos și amestecati. Se presara cu parmezan ras și se servește.

 

Salata de spanac cu varza de bruxelles si parmezan

Salata_de_spanac_cu_varza_de_bruxelles_si_parmezan_06

 

 

Pofta buna!

 

 

Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește

Salată de Papaya Verde cu Crevete și Sos de Pește din: papaya, creveti, rosii, ardei iute, marar, sos de peste, suc de lime, zahar. Explorați aroma intensă și textura crocantă a papaya verde în această salată exotică, însoțită de creveți suculenți și un dressing aromatic. Salata este o combinație populară în bucătăria asiatică, oferind o […]

 

Salată de Primăvară cu Gălbenele

Salată de Primăvară cu Gălbenele din: salata verde, castravete, galbenele, ardei, rucola, feta, seminte de dovleac, ulei, otet, miere, sare, piper. Salata este o alegere vibrantă și nutritivă, perfectă pentru a aduce culoare și diversitate pe masa de prânz sau cină. Gălbenelele, nu doar că înfrumusețează orice grădină, dar sunt și comestibile, oferind o notă […]

Salată de Quinoa cu Mango și Avocado

Salată de Quinoa cu Mango și Avocado din: quinoa, apa, mango, avocado, ardei, ceapa, suc de lime, ulei, coriandru, sare, piper. Această salată colorată nu doar că este delicioasă, dar este și extrem de hrănitoare, combinând beneficiile nutriționale ale quinoei cu fructele pline de vitamine și grăsimi sănătoase. Este perfectă ca o masă ușoară de […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine, o s-o incerc si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.