Reteta zilei: Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto
PrinteazaSalata de sparanghel cu conopida si sos pesto din: conopida, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper, sparanghel, mazare, ridichi, migdale, seminte de canepa, rucola, busuioc, usturoi, suc de lamaie.
Poate te intereseaza si:
- Salata de pui cu caju
- Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie
- Salata de broccoli cu bacon si mar rosu
- Salata de broccoli cu fasole si ton
- Salata de orez cu porumb si rosii
Ingrediente:
- 1 conopidă, rupta buchețele
- 3 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita coaja de lamaie
- sare si piper
- ½ buchet sparanghel, rupt buchetele
- 1 cana de mazăre
- 3 ridichi, felii subțiri
- ¼ ceașcă migdale, tocate
- 2 lingurite seminte de canepa
Ingrediente sos pesto:
- 1 cană rucola
- 6 frunze de busuioc
- 1/3 ceasca migdale crude
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- ¼ linguriță sare
- 1/3 ceasca ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru prepararea sosului pesto, puneti toate ingredientele in blender si procesati pana la omogenizare.
Pastrati deoparte. Tot la blender, adaugati conopida si procesati pana se omogenizeaza.
Se încălzește 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugati conopida maruntita, si adaugati putina sare si putin piper.
Gatiti timp de aproximativ 4 minute.
Opriti focul si incorporati coaja de lamaie, apoi amestecati.
Împărțiți conopida în două boluri si pastrati deoparte.
Se încălzesc 2 lingurite de ulei de măsline la foc mediu intr-o tigaie mare, se adauga mazarea și sparanghelul, un vârf de cuțit de sare si piper.
Gatiti timp de 3 minute.
Impartiti legumele in cele boluri si garnisiti cu ridichi, migdale, semințe de cânepă și sos pesto.
Serviti salata imediat.
Salata de sparanghel cu conopida si sos pesto
Pofta buna!
Ce-mi place salata asta!