Reteta zilei: Salata de sparanghel

Printeaza

Salata de sparanghel din: coaja de lamaie, suc de lamaie, otet balsamic, sare de mare, piper, sparanghel, ulei de masline, parmezan.

 

Ingrediente:

  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare de mare, dupa gust
  • piper negru, dupa gust
  • 1 buchet de sparanghel proaspat
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Combina coaja de lamaie, suc de lamaie, otet, sare și piper într-un castron mic.

Amestecati si incorporati uleiul.

Folositi un curățător de legume si feliati subțire sparanghelul, spalat in prealabil, longitudinal în fâșii.

Adaugati intr-un castron si incorporati dressing-ul impreuna cu jumatate din cantitatea de parmezan.

Amestecati si serviti cu restul de parmezan.

 

Salata de sparanghel

Salata_de_sparanghel_06

Pofta buna!

 

 

Gofre Aurii cu Unt și Sirop de Pere

Gofre Aurii cu Unt și Sirop de Pere – Nu există nimic mai plăcut într-o dimineață leneșă decât mirosul dulce de gofre proaspete care se răspândește în casă. Ingrediente: Pentru aproximativ 8 gofre (4 porții): 2 căni de făină albă (aprox. 240g) 2 linguri de zahăr 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]

Rețetă Clasică de Menemen pentru Un Mic Dejun Savuros

Rețetă Clasică de Menemen pentru Un Mic Dejun Savuros – Menemen este o rețetă tradițională turcească simplă și plină de arome, perfectă pentru un mic dejun hrănitor și gustos. Acest preparat, considerat o emblemă a bucătăriei turcești, se prepară din ouă, roșii, ardei și uneori ceapă, fiind condimentat cu ulei de măsline și piper. Bucătăria […]

Chiftele Vegetariene de Dovlecei cu Sos de Iaurt

Chiftele Vegetariene de Dovlecei cu Sos de Iaurt – o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru oricine caută o alternativă vegetariană savuroasă. Aceste chiftele sunt ușoare, crocante la exterior și moi la interior, pline de arome proaspete și naturale. Sosul de iaurt adaugă o notă răcoritoare, completând perfect gustul dovleceilor. Sunt ideale pentru o gustare, un […]

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu prea ma impac eu cu sparanghel, de fapt nu prea am mancat niciodata …o sa icnerc

  2. Nici eu n-am mancat sparanghel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.