Salata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și […]
Reteta zilei: Salata tabbouleh
PrinteazaSalata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
- 4 cani patrunjel, tocat
- 1 1/4 cană mentă, tocată
- 1/2 ceasca ceapa verde, tocata
- 1 castravete, tocat
- 3 1/2 cani de rosii, tocate
- 1/3 cană ulei de măsline
- 1/3 cană suc de lămâie
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 linguriță piper
Mod de preparare:
Tocati toate legumele.
Într-un bol mare, amestecați legumele și ierburile.
Adaugati sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, amestecati bine.
Dati la rece 30 de minute, apoi serviti.
Salata tabbouleh
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata Tabbouleh
Pofta buna!