Reteta zilei: Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Printeaza

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic din: vanata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, zahar, verdeata.

 

Ingrediente pentru vinete:

  • 1 vanata, feliata
  • 2 cepe, feliate
  • ¼ ceasca ulei de măsline
  • ½ linguriță sare
  • piper

Ingrediente vinegreta:

  • ⅓ ceasca ulei de măsline
  • ¼ ceasca oțet de balsamic
  • 2 lingurițe zahăr
  • ¼ linguriță sare
  • piper
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C.

Transferați vinetele și ceapa intr-o tava pe hârtie de copt.

Se adauga ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper.

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Se dau la cuptor timp de 25-30 minute până se rumenesc.

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Amestecati ingredientele pentru vinegreta.

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Adaugati peste vinete si serviti imediat.

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

Salata de vinete cu vinegreta de otet balsamic

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de vinete cu salam

Salata de vinete cu tahini si usturoi

Salata de vinete cu tahini si usturoi din: vinete, tahini, iaurt, usturoi, sare, piper Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri tahini (pastă de susan) 2 linguri iaurt 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele, se decojesc şi se lasă la scurs pe un tocător. Când se răcesc, se pasează […]

 

Salata de vinete cu usturoi

Salata de vinete cu usturoi

Salata de vinete cu usturoi din: vinete, ardei, rosii, ceapa, patrunjel, usturoi, ulei, masline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 500 g ardei gras 500 g roşii 500 g ceapă 2 legături pătrunjel 50 g usturoi 250 ml ulei 200 g măsline sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, […]

 

 

Salata de vinete cu morcovi

Salata de vinete cu morcovi

Salata de vinete cu morcovi din: vinete, ceapa, morcovi, ulei, rosii, sare. Ingrediente: 1,8 kg vinete proaspete 400 g ceapă us­cată 200 g morcovi 250 ml ulei 750 g roşii sare   Mod de preparare: Vinetele se coc la foc iute, se curăţă de coajă în stare fierbinte şi se aşază pe un fund de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.