Reteta zilei: Salsa picanta de rosii cu tortilla

Printeaza

Salsa picanta de rosii cu tortilla din: rosii, ceapa rosie, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, coriandru, chimen, sare, zahar, tortilla.

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_19

 

Ingrediente:

  • 10 rosii, taiate jumatati
  • 1 ceapa rosie, taiata sferturi
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 6 catei de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ardei iute
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/4 ceasca de coriandru proaspat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 punga tortilla

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul. Puneti intr-o tava pe hartie de copt rosiile , ceapa rosie, 3 catei de usturoi si ardeiul iute.

Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 5-8 minute.

Scoateti si lasati sa se raceasca.

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_07

Indepartati demintele de la ardeiul iute apoi puneti in blender impreuna cu usturoi, ceapa rosie, ceapa alba, restul de usturoi crud si procesati cateva secunde.

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_09

Adaugati rosiile si procesati cateva secunde, apoi adaugati coriandrul si mai procesati cateva secunde.

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_13

Se toarna intr- un castron, se adauga chimen , 3/4 lingurita sare si 1/2 lingurita de zahar.

Se amesteca pentru a se combina, se acopera si se pastreaza la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Serviti cu tortilla.

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_17

Salsa picanta de rosii cu tortilla

Salsa_picanta_de_rosii_cu_tortilla_18

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salsa de ardei si rosii

Salsa de ardei si rosii 

Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]

 

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.