Reteta zilei: Sandwich cald cu bacon si rosii
PrinteazaSandwich cald cu bacon si rosii din: rosii, ulei de masline, cimbru, sare, piper, bacon, oua, chifle, spanac, patrunjel.
Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea.
Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două felii de pâine, astfel încât să poată mânca fără a părăsi masa de joc.
Această practică a fost popularizată sub numele de “sandwich” și a evoluat de-a lungul timpului într-o varietate de preparate.
Există o varietate impresionantă de sandwichuri în întreaga lume, fiecare cu propriile ingrediente specifice și stiluri de preparare.
Sandwichurile pot oferi o gamă diversificată de nutrienți, în funcție de ingredientele folosite. Ele pot fi bogate în proteine (din carne, pește sau surse vegetale), carbohidrați (din pâine și legume) și grăsimi (din brânză, sosuri sau unt).
- 2 rosii, tăiate felii
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță cimbru tocat
- 1 linguriță sare
- ½ lingurița piper negru proaspăt măcinat
- 6 felii bacon feliat
- 4 ouă
- 2 chifle
- 1 cană spanac
- 2 linguri pătrunjel
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Aranjați roșiile pe o foaie mare de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cimbru și se condimentează cu 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper.
Rumeniti 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și pastrati deoparte.
Incalziti tigaia la foc mediu. Adăugați bacon și gatiti aproximativ 6 minute.
Transferați pe prosoape de hârtie pentru a se scurge, pastrand grasimea.
Încălziți 2 lingurițe de grăsime de la bacon într-o tigaie la foc mediu.
Spargeti 2 ouă în tigaie, condimentați cu sare și piper și gătiți între 2 și 5 minute. Scoateți pe o farfurie.
Repetati procesul cu celelalte 2 oua.
Pentru a asambla sandwich-ul, taiati chiflele pe jumatate, adaugati spanac, bacon, felii de rosii și ou prăjit.
Se presara patrunjelul deasupra si se serveste.
Sandwich cald cu bacon si rosii
Pofta buna!