Sandwich cald cu bacon si rosii din: rosii, ulei de masline, cimbru, sare, piper, bacon, oua, chifle, spanac, patrunjel. Ingrediente: 2 rosii, tăiate felii 1 lingură ulei de măsline 1 linguriță cimbru tocat 1 linguriță sare ½ lingurița piper negru proaspăt măcinat 6 felii bacon feliat 4 ouă 2 chifle 1 cană spanac 2 linguri […]
Reteta zilei: Sandwich cald cu sunca de vita
PrinteazaSandwich cald cu sunca de vita din: panie de secara, unt, cascaval, sunca de vita.
Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea.
Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două felii de pâine, astfel încât să poată mânca fără a părăsi masa de joc.
Această practică a fost popularizată sub numele de “sandwich” și a evoluat de-a lungul timpului într-o varietate de preparate.
Există o varietate impresionantă de sandwichuri în întreaga lume, fiecare cu propriile ingrediente specifice și stiluri de preparare.
Sandwichurile pot oferi o gamă diversificată de nutrienți, în funcție de ingredientele folosite. Ele pot fi bogate în proteine (din carne, pește sau surse vegetale), carbohidrați (din pâine și legume) și grăsimi (din brânză, sosuri sau unt).
Adăugarea legumelor proaspete poate contribui la aportul de vitamine și minerale. În același timp, este important să se fie conștient de cantitatea de calorii și aportul de grăsimi saturate atunci când se aleg ingrediente mai indulgente.
Ingrediente:
- 2 felii pâine de secară
- 2 linguri unt
- 2 felii cascaval
- 2 felii sunca de vita
Mod de preparare:
Ungeți două felii de pâine cu unt.
Gatiti in tigaie, adaugati 1 felie cascaval.
Adaugati apoi sunca si cealalta felie de cascaval. Asezati deasupra cea de-a doua felie de paine.
Serviti sandwich-ul cald.
Sandwich cald cu sunca de vita
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Sandwich cald cu bacon si rosii
Reteta zilei: Sandwich cald cu branza cheddar
Sandwich cald cu branza cheddar din: paine, ulei de masline, cheddar. Ingrediente: 2 felii de pâine 1 linguriță ulei de măsline cheddar, feliata Mod de preparare: Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si incalziti. Adaugati painea si rumeniti 2 minute. Asezati branza pe una din felii si adaugati cealalta felie deasupra. Rumeniti pe […]
Pofta buna!