Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta
PrinteazaSandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean, miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita.
sos hrean:
- 1/2 cana maioneza
- 1/2 cana smantana
- 1/4 ceasca hrean ras
- 2 lingurite miere
- 2 lingurite mustar dijon
- sare si piper negru proaspat macinat
ceapa crocanta:
- 2 cani lapte batut
- 2 cepe, taiate felii subtiri
- ulei vegetal, pentru prajit
- 2 cani de faina
- 1 1/2 lingurite ardei iute
- 2 lingurite boia de ardei
- sare si piper negru proaspat macinat
sandwich:
- 4 chifle
- 4 felii branza cheddar
- 1 kg friptura de vita, feliata
Mod de preparare:
Pentru prepararea sosului de hrean: intr-un castron, se amesteca maioneza, smantana, hrean, miere si mustar dijon. Se condimenteaza cu sare si piper.
Pentru ceapa: se toarna lapte batut peste ceapa si se lasa sa stea timp de aproximativ 30 de minute. Incalziti ulei intr-o cratita.
Amestecati impreuna faina, piper, boia de ardei, sare si piper. Scoateti ceapa din lapte batut si dati prin faina.
Prajiti 2-3 minute. Lasati sa se scurga si se condimenteaza cu sare.
Pentru a face sandwich-ul, taiati chiflele pe jumatate, puneti ceapa, adaugati branza, carne, din nou ceapa, iar la final sos dupa prefeinta.
Puneti cealalta jumatate de chifla si serviti imediat.
Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta
Pofta buna!
Ca bine mai arata sandwichul asta cu friptura 🙂