Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftelute de porc
PrinteazaSandwich-uri cu chiftelute de porc din: maioneza, ceapa verde, sos chili, carne de porc, busuioc, usturoi, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcov, ridichie alba, otet de orez, ulei de susan, mini-baghete, ardei iute, coriandru.
Poate te itnereseaza si Sandwich cu piept de pui si sos pesto
sos de maioneza:
- 2/3 ceasca maioneza
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 1 lingura sos chili
chiftelute:
- 1kg carne tocata de porc
- 1/4 cană busuioc proaspat, tocat
- 4 căței de usturoi, tocat
- 3 cepe verzi, tocate
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingura sos chili
- 1 lingura zahăr
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 linguriță de sare
pentru sandwich-uri:
- 2 cesti morcovi rasi
- 2 cesti ridichie alba, rasa
- 1/4 cană de oțet de orez
- 1/4 cana zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 lingura ulei de susan
- 4 mini-baghete
- ardei iute, feliat
- coriandru proaspat
Mod de preparare:
Pentru a face sosul de maioneza, se amestecă toate ingredientele intr-un castron mic. condimentează cu sare. Pentru a face chiftelutele, asezati o foaie de copt in tava.
Se amestecă ușor toate ingredientele intr-un castron mare. Formati chiftelute si asezati pe foaia de copt.
Dati la rece cateva ore. Pentru a face sandwich-urile, amestecati morcovi, ridichie alba, oțet de orez, zahăr și sare intr-un bol mediu.
Lasati sa stea la temperatura camerei 1 ora. Incalziti cuptorul la 150C.
Intr-o tigaie adaugati ulei de susan si se incalzeste la foc mediu-mare. Adăugați jumătate din chiftelute.
Gatiti aproximativ 15 minute. Transferati chiftelutele pe o altă foaie de copt si dati la cuptor.
Repetați cu chiftelute rămase.
Taiati fiecare bagheta, scoateti miezul, ungeti cu maioneza, adaugati ardei iute, apoi coriandru.
Adaugati legumele murate, puneți deasupra chiftelutele. Adaugati cealalta jumatate de bagheta.
Sandwich-uri cu chiftelute de porc
Pofta buna!
Eu mai adaug si mozzarella, uite asa fac eu sandwichul:
Ingrediente:
zeama lamaie1 linguritausturoi granulat1 linguritapiperchifla8 bucatibranza mozzarella100 gceapa verde1 firzeama de lamaie1 linguritasos Marina2 linguri
Mod de preparare:
Chiflele se taie in doua , la mijloc, lasandu-se un capat netaiat si scotandu-se putin din miez, pentru a se forma o cavitate.
Ceapa verde se toaca marunt si se amesteca bine cu sosul Marinara, usturoiul granulat si piperul.
In chifla taiata se pun 4 chiftelute, branza mozzarella rasa, amestecul de ceapa si sos, apoi cealalta felie de toast, presandu-se usor.
Se pot condimenta chiflele si cu praf de chilli.