Reteta zilei: Sandwich-uri picante cu carne de porc
PrinteazaSandwich-uri picante cu carne de porc din: friptura de porc, apa, otet de cidru de mere, praf de chili, boia de ardei, sare de mare, piper, chimen, frunze de oregano, ceapa, usturoi, chifle, branza, cascaval, ardei iute.
Ingrediente pentru carnea de porc la tigaie:
- 1 bucata friptura de porc
- 1 cana cu apa
- 1 lingura otet de cidru de mere
- 3 linguri praf de chili
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- 1 lingurita sare de mare
- 2 lingurite de piper negru macinat
- 2 lingurite chimen
- 1 lingura de frunze de oregano uscate
- ½ ceapa, tocata
- 4 catei de usturoi, tocat
Ingrediente pentru sandwich:
- carne de porc la tigaie, maruntita
- 10 chifle
- 10 felii de branza
- 10 felii de cascaval
- 2 cesti felii de ardei iute, murat
Mod de preparare:
Pentru a prepara carnea de porc la tigaie, se adauga apa, otet de cidru de mere fi friptura de porc in tigaie.
Pe partea de sus a carnii de porc se adauga jumătate din urmatoarele ingrediente: praf de chili, chimen, boia de ardei afumat, sare, piper, oregano si imprastiati uniform.
Folosind o furculita de gatit mare, intoarceti friptura de porc peste pe cealalta parte.
Adaugati restul de condimente, acoperiti cu ceapa si usturoiul.
Adaugati un capac si gatiti la foc mic aproximativ 2-3 ore.
Se transfera apoi intr-un vas. Pastrati lichidul din tigaie.
Folosind o furculita maruntiti carnea.
Adaugati lichid si amestecati bine. Asezonati, dupa gust.
Pentru a pregati sandwich-urile, se incalzeste cuptorul la 175C.
Taiati chiflele pe jumatate si asezati pe o foaie de copt. Se toarna aproximativ 1 lingura de lichid de la carne peste ele.
Adaugati carne maruntita pe jumatate din chifle. Adaugati branza, apoi cascaval.
Dati la cuptor aproximativ 6 minute. Adaugati felii de ardei iute si celelalte jumatati de chifle si serviti.
Sandwich-uri picante cu carne de porc
Pofta buna!
Hmmmm, ce bine arata 🙂