Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de maioneza
PrinteazaSandwich-uri de pui cu sos de maioneza din: piept de pui, lapte batut, piper rosu, boabe de piper negru, usturoi, scortisoara, ardei iute, zahar brun, sare, maioneza, chili, limeta, faina, boia de ardei dulce, oregano, piper, apa, ulei, chifle, varza.
Ingrediente saramura:
- 2 bucati piept de pui, dezosat
- 1-1/2 cani lapte batut
- 1 lingura piper rosu
- 1 lingura de boabe de piper negru
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- scortisoara
- 1 ardei iute
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1 lingura sare
sos de maioneza
- 1/2 cana maioneza
- 1 lingura praf de chili
- 1/2 limeta
pentru prajire:
- 1 cana faina
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingura oregano
- 1/2 lingurita piper negru
- 1 ou
- 1 lingura de apa
- ulei pentru prăjit
servire:
- 2 chifle
- Varza tocata
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru saramura, cu exceptia puiului. Fierbeti cateva minute la foc mic, apoi lasati sa se raceasca complet.
Dupa ce se raceste, adaugati carnea de pui si lasati cel putin 4 ore. Intre timp, pregatiti sosul de maioneza.
Amestecati maioneza cu chili si adaugati zeama de limeta, apoi amestecati bine. Dati la rece pana la servire.
Amestecati intr-un bol faina, boia de ardei, oregano, piper, ou si apa. Dupa cel putin 4 ore scoateti carnea de pui din saramura, spalati bine, apoi dati prin amestec de faina si ou cu condiment pe care l-ati pregatit anterior.
Intr-o tigaie adaugati ulei si incalziti bine. Prajiti puiul 3-4 minute pe fiecare parte. Taiati chiflele in jumatate si prajititi 1-2 minute.
Adaugati cate o bucata de pui, garnisiti cu sos de maioneza si varza si serviti imediat.
Sandwich-uri de pui cu sos de maioneza
Pofta buna!